EX-FOKSTIER APOLLO

  • geboren op 29 maart 2007
  • schofthoogte bij geboorte: 42cm
  • huidige schofthoogte: 83cm
  • haarkleed: rood-wit (bont)

Apollo, onze ex-fokstier en vader van meerdere van onze koeien

Van 2010 tot en met 2015 was Apollo onze dekstier. Zijn unieke genen gaf hij door aan meerdere fokkoeien uit onze kudde. Deze dochters erfden zijn zeer kleine gestalte en bonte vlekkenpatroon. Om inteelt te voorkomen hebben we Apollo in december 2015 verkocht.

Topstier

Apollo is één van de kleinste zeboestieren van Europa. Zijn beide ouders zijn zuivere Ethiopische hooglandzeboes. Zijn moeder is nog één van de zeboes die in 1994 rechtstreeks uit Ethiopië geïmporteerd werd. Zijn warmrode kleur met donkere gloed op de schouderstreek contrasteert prachtig met het witte vlekkenpatroon op de kop en kossem. Ondanks zijn uitzonderlijk klein gestalte heeft Apollo een zeer krachtige en mannelijke uitstraling. De horizontaal geplaatste hoorns, mooi ontwikkelde schouderbult en enorm gespierde hals en schouderstreek maken van Apollo een dekstier met een uiterst viriel voorkomen.

Reeds kort na zijn geboorte in 2007 merkten we Apollo op bij de Nederlandse fokker die in 1994 de Ethiopische Hooglandzeboe naar Europa bracht. Ook al was Apollo nog een kalf; zijn unieke voorkomen deed reeds vermoeden dat dit een topstier zou worden. Pas drie jaar later, in augustus 2010, kregen we de kans om Apollo aan te schaffen. De komst van Apollo als dekstier in onze kwekerij, paste in het kader van onze fokcriteria: ´klein´ en ´kleur´. De fokresultaten van Apollo bij ons beantwoordden ruimschoots de hoge verwachtingen: allen mooi afgetekende en zeer kleine kalfjes. (zie 'kalfjes')

Stier Apollo Stier Apollo Stier Apollo